top of page

Identificer
Narcissisme

TAG ALT KONTROL TILBAGE

DEN COVERTE NARCISSIST

Den coverte narcissist, kendetegnes ved at de kan fremstå som meget ydmyg og moralens vogter, de gør andre opmærksom på at de er offer og har ligesom den grandiøse narcissist et utroligt skrøbeligt ego.

 

Den coverte narcissist er et stort offer, og det er altid alle andres skyld, de er en pestilens for deres omgivelser, som oftest står på mål for deres store humørsvingninger. Enten er de helt oppe og flyve eller også er de helt nede i kulkælderen.

 

Den coverte narcissist har også brug for konstant opmærksomhed, og bliver også hurtigt rastløs og keder sig.

De skal have bekræftelse konstant og søger denne bekræftelse hele tiden.

 

Hver gang der er noget som ikke falder ud til deres fordel, så får alle andre skylden, og de kan være i kulkælderen og depressiv tilstand i flere dage.

Den coverte narcissist kan godt lide nye ting, men efter et par dage så mister de interessen og er på jagt efter en ny og skinnende ting.

De hader når andre er glade, og det er som en rød klud de er grønne af misundelse, og under ikke andre glæde.

Lige meget hvad den coverte narcissist opnår i livet er det aldrig godt nok, og de føler sig stadigvæk som et offer, de kan ikke sætte pris på noget, og er som regel det man kalder sortseer.

Formålet med denne opførsel er selvfølgelig at give deres ofre skyldfølelse fordi de aldrig kan gøre det godt nok.

Hvis du er sammen med en covert narcissist, ja så er du også blevet deres personlige skraldespand hvor de kan dumpe skyld og skam af, for det er noget de ikke vil eje og det skal deres partner og børn have. 

Den coverte narcissist er ligeså ondskabsfuld som den grandiøse narcissist, men den coverte gør det mere skjult.

En covert narcissist har ligeså meget brug for opmærksomhed som den grandiøse, og det betyder også at de som oftest har affære, de gør så alt hvad de kan for at skjule det.

Den coverte narcissist styrer også sine ofre med magt og kontrol, og er utrolig besidderisk og jaloux, de holder øje med alt hvad du laver, og kan føle sig utrolig forurettet hvis du tillader dig at have en interesse der ikke indbefatter dem.

Den coverte narcissist føler sig ligeså berettiget, til at lave sine egne regler, men forventer selvfølgelig at andre skal overholde dem.

 

Den coverte narcissist er også patologisk løgner, men det foregår i det skjulte, mange oplever at de har været sammen, med deres mand i mange mange år, og det er aldrig gået op for dem, hvor slemt det stod til indtil de lige pludselig så den coverte narcissist maske falde. 

Det kan dreje sig om, at man pludselig finder ud af, af ens mand har ført et dobbeltliv i rigtig mange år uden at man anede uråd.

Dette er utrolig chokerende for ofre at finde ud af, men det er desværre mere reglen end undtagelsen når man lever sammen med en covert narcissist, de har brug for bekræftelse hele tiden og det er svært at få med den samme partner.

Den coverte narcissist beskylder tit sin partner for at være utro, eller kan skubbe partneren ud i utroskab ved at tilbageholde intimitet, når den coverte narcissist så opdager det (det vil de gøre for de tjekker din telefon mail computer dagligt) ja så fortsætter de forholdet, og nu kan offeret skamme sig og den coverte narcissist har nu fået endnu mere magt og kontrol, og føler sig endnu mere berettiget til at have sinde udenoms affære.

Den coverte narcissist har et massivt pengeforbrug og har brug for nye ting hele tiden, det kan være svært som partner at få økonomien til at hænge sammen, for den coverte narcissist elsker at bruge penge på sig selv uden og tænke over, at der skal være penge til børn og mad og andre fornødenheder.

Hvis du vil lære mere om narcissisme kan du læse min omfattende blog omkring emnet her 

mystery-man-with-hidden-face-in-a-hood-in-the-dark-2022-02-09-23-26-06-utc.JPG
bottom of page