top of page

Identificer
Narcissisme

TAG ALT KONTROL TILBAGE

10 TEGN PÅ NARCISSISME

Når man lærer narcissisme af kende finder man ud af, at alle narcissister gør det samme, lidt ligesom at de har læst i den samme håndbog.

1. De taler utroligt meget omkring sig selv, og er ikke særligt interesseret i hvordan din dag har været, eller hvordan du i øvrigt har det. Alting omhandler dem, og hvis du forsøger at lede samtalen ind på dig selv og dine oplevelser, så kigger de typisk i deres telefon eller virker uendelig uinteresseret.

2. De er utrolig nærtagende og tåler ikke kritik, hvis de føler sig kritiseret, kan du være sikker på, at de mister besindelsen og kan blive utrolig ubehagelige. Når man har oplevet dette tilpas mange gange, bliver man meget påpasselig med hvad man siger, det bliver lidt ligesom at gå på æggeskaller.

3. De føler sig berettiget, til alting, og kan ikke sætte sig ind i, hvordan andre mennesker føler, når de foretager, en uretfærdig handling. Hvis du stiller spørgsmålstegn, vender de lynhurtigt situationen om, så du føler at det er din skyld. De er formidable til at dreje skyld og skam over på dig.

 

4. De er uansvarlige med økonomien, og de bruger oftest mere end de har, som partner, render man efter dem og forsøger at lukke de økonomiske huller, som narcissisten har forårsaget. Hvis man forsøger at stille dem til ansvar, bliver de aggressive, så derfor giver man oftest op.

 

5. De er oftest afhængige af enten stoffer, alkohol, spil eller porno, det er nærmest en besættelse for dem. Nogle narcissister er også sex afhængige og vil som oftest have en tredjemand med i soveværelset.

 

6. De bruger sex som et middel til enten af belønne dig, eller at straffe dig, men fællesnævneren er her, at det handler om at de skal have kontrollen.

 

7. De ofte utro, og man oplever gentagne gange, at man ender i samme mønster med at tage dem tilbage igen.  

8. Du er altid den der ender med at få skylden, narcissister påtager sig hverken skyld, eller ansvar. Alle problemer ender over på din halvdel, og de er mestre i at få dig til at dreje rundt om dig selv, så du bliver helt rundtosset. De manipulere så meget med dig, at du begynder at stille spørgsmålstegn ved din sunde fornuft. 

9. De er passive/aggressive, og du skal hele tiden prøve at regne deres humør ud. De bruger stilhed som våben, og hvis du spørger om der er noget galt, så er der intet. Din fornemmeste opgave bliver at forsøge at få dem i bedre humør, så det ikke går ud over resten af familien.

10. De får dig til at stille spørgsmålstegn ved dine sanser, da du ofte får af vide, at det du ser, føler, eller hører ikke passer. Hvis i taler om en episode, får du oftest af vide at det ikke var sådan det var. Hvis du fortæller om dine følelser får du af vide, at det ikke passer, og at du har oplevet forkert. Du får oftest skyld for at have glemt noget, som de havde sagt, eller endnu værre få skyld for at du ikke kan aflæse situationen, og burde vide, hvad du skulle have gjort.

Hvis du vil lære mere om narcissisme kan du læse min omfattende blog omkring emnet her 

mysterious-and-disturbed-portrait-of-a-young-man-i-2021-09-08-18-26-41-utc.JPG
bottom of page