top of page

Identificer
Narcissisme

TAG ALT KONTROL TILBAGE

SAMFUNDSNARCISSISTEN

Kan ved første øjekast være svær at spotte, men hvis man ved hvad man skal kigge efter så bliver det til sidst helt åbenlyst.

Samfundsnarcissisten er utrolig hjælpsom og deltager i utrolig mange arrangementer, det kan være alt fra at være den der altid skal arrangere møder forældre i mellem, og bage kage og lave mad, eller til at være med i forskellige foreninger hvor der skal samles penge ind.

Typisk eksempel kan være at man hjælper børn i nød, men det hele kommer til at handle om hvordan narcissisten fremstår, alt handler om hvor fantastiske mennesker de er, og der er meget lidt plads til de mennesker som de egentligt hjælper.

Alle ser op til dette menneske for de er så søde og rare og klarer alting, men hvis man åbner sine øjne og kigger lidt efter, så vil man se at det reelle formål kun er hvordan narcissisten fremstår og hvor meget ros og anerkendelse narcissisten får.

Der er typisk ikke plads til andres meninger og holdninger, og alt bliver dybt kontrolleret da narcissisten skal have hele æren, og alt ros og anerkendelse.

Hvis man er partner eller børn til en samfundsnarcissist, er der ingen der vil tro på hvilket helvede man kan gennemleve derhjemme for narcissisten fremstår perfekt og snorlige.  

Som partner og børn, vil man altid forsøge at kigge ind i sig selv og tro at der er noget galt med en selv, for alle andre ser jo noget helt andet.

Samfundsnarcissisten skaber ofte splid imellem familien og dem de ”hjælper” og vender mennesker i mod deres egen familie, som ofre er det svært at sætte en finger på hvad der er galt, men fællesnævneren er de kendte følgesvende som frygt og håbløshed.

Som partner eller børn føler man sig ofte utrolig alene, og udenfor man er offer for spydigheder, og ydmygelse på højt plan. Ingen tror på hvor forfærdeligt det er på hjemmefronten, og man burde være taknemmelig for det fantastiske menneske man bor sammen med.

Hvis du vil lære mere om narcissisme kan du læse min omfattende blog omkring emnet her 

smiling-multiethnic-businesspeople-applauding-duri-2021-08-30-01-26-50-utc.jpg
bottom of page